Обратный звонок

Оставьте номер своего телефона, и мы перезвоним вам в удобное для вас время


Ваше имя *:
E-mail *:
Телефон *:
Текст сообщения *:
Прикрепить файл:
Код безопасности *:

Номенклатура мебельных изделий широка и разнообразна
Перетяжка мебели

Номенклатура мебельных изделий широка и разнообразна

Номенклатура меблевих виробів широка та різноманітна. Поділяється за функціональними ознаками (для чого меблі служить) на три основні групи:

  • меблі для зберігання (шафи, комоди, етажерки, стелажі тощо)
  • меблі для сидіння та лежання (крісла, стільці, табурети, дивани, ліжка, шезлонги, гамаки тощо), а також
  • меблі для різних видів діяльності (столи, подіуми, пюпітри, підставки, стійки-бар'єри, конторки, трюмо тощо).

Крім трьох основних функціональних груп, є багатофункціональні меблі (наприклад: скриня — для зберігання та лежання, стіл-лава — для сидіння та діяльності, кухонна шафа-стіл — для зберігання та діяльності) та меблі іншого функціонального призначення (експонатно-виставкові, макетні, експериментальна, колекційно- антикваріатна  та ін.).

Крім того, меблі поділяються за експлуатаційними ознаками (характеристиками), тобто за умовами використання меблів - де (в яких умовах) і ким (коло користувачів та їх статево-вікові характеристики) ці меблі використовуються. Меблі за експлуатаційною ознакою поділяються на дві основні групи:

  • меблі побутові (меблі індивідуального або сімейного користування, меблі з обмеженим колом користувачів)
  • меблі громадські (меблі для громадського користування - меблі з невизначеним колом користувачів)

Крім цих двох основних експлуатаційних груп, існує безліч спеціальних експлуатаційних груп та підгруп меблів. Наприклад, громадські меблі можуть бути спеціалізованими для використання в яслах (ясельні меблі), у дитячих дошкільних закладах (меблі для дитячих дошкільних закладів), у школах (меблі для шкіл, шкільні меблі) і т. д.: аптечні меблі, меблі для вокзалів , меблі для готелів і т. д. Домашні (побутові) меблі також можуть підрозділятися на експлуатаційні підгрупи, залежно від експлуатаційних зон житла (кухонні меблі, меблі для спальні, меблі для ігрової кімнати, меблі для ванної кімнати і т. д.) .

Також номенклатуру меблевих виробів можна підрозділяти залежно від:

  • конструктивних ознак меблів: наприклад, корпусні меблі, щитові меблі, брускові, рамково-фільончасті, плетені меблі, збірно-розбірні, модульні меблі, трансформовані меблі, штабельовані меблі, м'які меблі (меблі, що мають м'який елемент) і т.п.
  • за (основним) матеріалом виготовлення: дерев'яні меблі, пластмасові меблі, меблі з металу (металеві меблі), меблі зі скла, меблі з каменю, меблі з текстильних матеріалів і т.д.
  • за технологією виготовлення: столярна (дерев'яна із застосуванням столярних з'єднань), лита (з пластмас, металів), формована (гнутоклеєна, пресована) і т.д.

Номенклатуру меблів можна також розділяти за архітектурно-стилістичними характеристиками (залежно від  історичного стилю  меблів: наприклад, меблі стилю ампір, меблі стилю кантрі тощо), а також за ціновими характеристиками (наприклад: дешеві, середнього цінового діапазону, дорогі) .

Меблі також ділиться за характером (масовості) виробництва на: експериментальну, одиничну (індивідуальну), серійну та масову. А по стадії життєвого циклу на: проектовану, що виготовляється, звертається (зберігається, транспортується, встановлюється, демонтується), що експлуатується, обслуговується, ремонтується, утилізується.

 

borschaga 2022-12-11 в 13:22 160 0
Теги материала



Всего комментариев: 0
avatar